Datakommunikation & infrastruktur för forskning och utbildning

Sunetdagarna hösten 2014

Hösten 2014 arrangerades Sunetdagarna 6 - 9 oktober 2014 på Göteborgs Universitet.
Till anmälan
Till programvöversikt

Deltagandet är kostnadsfritt för personer från Sunetanslutna organisationer. Var och en betalar dock sina egna hotell- och resekostnader.

Susec
Den röda tråden i höstens Susecmöte är tillgång till och skydd av information. Å ena sidan har vi Open Access och öppenheten som är livsviktig för lärosätena, å andra sidan har vi industrispionage och andra yttre hot. Balansgången som ger en rimlig nivå av skydd är en inte helt enkel nöt att knäcka.

IT & lärande
Under det gemensamma passet kommer vi att få ett intressant föredrag av Annika Lantz-Andersson, där hon berättar om IT och lärande; Digitaliseringen som samverkar med de flesta aktiviteter i samhället medför att vi mer eller mindre alltid har information på tillgängligt avstånd. Detta får konsekvenser för våra förutsättningar för kommunikation, lärande och vad vi ser som relevant kunskap. Syftet med föreläsningen är att utifrån aktuell forskning utmana existerande förhållningssätt och ge perspektiv på kommunikation och lärande i relation till IT.

Ladok-Inkubator
Ladok-Inkubatordagarna kommer som vanligt att presentera information från olika projekt vid universitet och högskolor i Sverige bland annat inom identitets- och behörighetshantering, grupp- och behörighetsintegrationer samt krypteringstjänster. På agendan finns även avrapporteringar från pågående arbete bland annat inom Ladokkonsortiets förändrade förvaltningsorganisation, Ladok3-projektet och SWAMID.

Mediatjänster
Vårt media-folk kommer också att ha stort fokus på de nya mediatjänster som Sunet nyss har lanserat, och kommer att lansera under den närmsta tiden, samtidigt som dom också kommer att berätta om vad som kommer att hända med SUNET Connect framöver.

Nät & adresser
Det kommer också att bli rykande färsk information om vårt nya opto-nät. Dessutom ett pass om vad vi gör nu när IPv4 adresserna är slut – börja köra IPv6 eller bita i det sura äpplet och börja NAT:a. WiFi access blir också allt viktigare - kan vi göra det bättre?

Hotell & logistik
Notera att det pågår andra konferenser i Göteborg samma vecka, så tillgången till hotellrum är begränsat. Vi har förbokat ett antal rum, men den förbokningen måste vi släppa redan den 6:e augusti – så anmäl er och boka hotell nu, redan innan ni går på semester!
Boka hotellrum så snart möjligt, innan den 6 augusti.

Mer information om eventet kommer efter hand. Hjärtligt välkomna!

Maria Häll och Börje Josefsson, SUNET

Utbyte och inspiration
Två gånger om året, vår och höst, arrangeras SUNET-dagarna. Arrangemanget sker i samarbete med andra organisatörer och värd för mötet är alltid en SUNET-ansluten högskola eller universitet.

Tanken är att erbjuda tekniker och IT-chefer/CIO:s från SUNET-anslutna organisationer tillfälle att utbyta erfarenheter med kollegor och delta i intressanta föredrag och workshops efter olika teman. SUNET-dagarna erbjuder också goda möjligheter att snabbt nå ut med viktig information till andra kollegor.

Sunet RSS Feed
Klicka på RSS ikonen till vänster om du vill prenumerera på våra evenemang.
SHARE
Share |
Sunet RSS Feed
EVENEMANG se alla
NOTE WELL - This is a historical archive. Contents is no longer being maintained.